Ny suksess for Polygons grenseoverskridende samarbeid

Da den Sveits-baserte fabrikken ble rammet av brann, fikk Polygon ansvaret for oppryddingen og restaureringen av produksjonsanlegget. Gjennom et samarbeid på tvers av landegrensene, rask respons og god besluttsomhet, var deler av produksjonen i drift igjen bare fire dager etter brannen.

Franz Sandner, regionsjef i Polygon Austria, fikk en viktig telefon. Det hadde brutt ut en brann i en av selskapets fabrikker i Schluderns, Italia, som resulterte i omfattende skader på eiendom og utstyr.

«Jeg innså raskt at størrelsen på oppgaven gjorde at i ville trenge mer teknologi og arbeidskraft enn vi hadde tilgang til i Østerrike. På bare noen minutter hadde jeg kontaktet kollegaen vår hos POLYGONVATRO i Tyskland, og dagen etter reiste jeg og to kollegaer ut til kunden,» sier Franz Sandner.

Etter møtet ble det inngått en muntlig avtale, og dagen etter kom den første lastebilen fullastet med utstyr og 20 teknikere fra Polygon til anlegget for å starte på oppryddingen. Man kom raskt i gang med arbeidet med å restaurere anlegget og maskinene. Dagen etter kom det ytterligere 25 teknikere for å få fart i prosessen.

Den største utfordringen i oppdraget var å starte og sikre produksjonen på nytt, i samarbeid med fabrikkens medarbeidere, samtidig som vi restaurerte eiendommen. Polygon jobbet i to team, et om dagen og et om natten, for å minimere konsekvensene av driftsavbruddet i så stor grad som mulig. Oppstartsfasen var den mest intensive delen av prosessen, og de to første ukene hadde Polygon 47 personer per arbeidsdag på fabrikken. Arbeidet fortsatte deretter med 25 personer. Fire dager etter brannen var deler av produksjonen i gang, og produksjonshastigheten økte nå i takt med restaureringen av anlegget. Alt i alt tok det fem uker å gjennomføre oppryddingen og restaureringen, og arbeidet krevde totalt 11 000 arbeidstimer.

«Dette var det største oppdraget for Polygon Austria West i fjor og et av de mest vellykkede. Alle våre medarbeidere deltok i det utfordrende arbeidet med å opprettholde produksjonen samtidig som vi restaurerte eiendommen. Vi fikk kontrakten takket være Polygons varemerke, vår internasjonale styrke og vår unike evne til å mobilisere arbeidskraft sammen med våre kollegaer hos POLYGONVATRO,» sier Franz Sandner.